STU
Ro til at finde din vej
Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, STU er en tre-årig uddannelse til unge mellem 16-25 år med særlige behov. Vi har bodel fra august 2024.
STU
Et trygt miljø
Vi skaber vejen videre til et liv med mening og livskvalitet.
STU betyder Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. STU er til dig mellem 16-25 år med epilepsi, hjerneskade, autisme, ADHD eller andre neurologiske udfordringer. Unge som ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Vi hjælper dig til at blive klar til fremtiden med job eller andre aktiviteter.
Vi har mange års erfaring med unge med særlige behov. Filadelfias specialskole får mange unge videre i livet, og det er den erfaring, vi bruger på STU.
Vores skoleår er i udgangspunkt på 840 timer, og vi tilrettelægger det med en kombination af skolefag, praktiske fag på Filadelfias 10 værksteder og praktik hos virksomheder.
De unge er i centrum i vores lille og alsidige miljø. Vi har mange års erfaring med unge med særlige behov fra Filadelfias specialskole. Det er den erfaring, vi bruger på STU, hvor vi finder frem til faglige, sociale og personlige kompetencer – og støtter dig i at udvikle dem.
Det smager af fællesskab på Filadelfia, Ungetilbud, Sjælland
Godkendt
Socialtilsyn Øst har godkendt Filadelfia Ungetilbud Sjælland.
STU
Vi har ro og plads til fordybelse
Vi skaber tid til fordybelse og kvalitetstid i praktiktiden sammen med dygtige lærere og pædagoger. Det er lærerigt, spændende og sjovt at have praktiske fag. Her er en kort beskrivelse af praktikpladserne – du kan også komme i praktik på virksomheder.
Praktiske fag på værksteder
Se den fulde beskrivelse af de praktiske fag, som er på et af vores 10 praktiksteder. Du kan også komme i praktik i lokalområdet.
STU
Eksterne praktik forløb
Vi gode erfaringer og et godt samarbejde med
- Super Brugsen: Eleverne har mulighed for at prøve kræfter af som servicemedarbejder. Her kan arbejdsopgaverne bestå af: Opfyldning af varer, have kundekontakt, trimme butikken m.m.
- Højvang (jordbundslaboratorie): Eleverne har mulighed for at prøve kræfter af som medhjælper. Her kan arbejdsopgaverne bestå af: Rengøring af div. materialer, opfyldning af glas og andre materialer, samt samle prøver, så de er klar til udlevering.
- Orebo Savværk og Møbelsnedkeri: Eleverne har mulighed for at prøve kræfter af som snedkerlærling. Her kan arbejdsopgaverne bestå af at finpudse af materialer og forarbejdningsopgaver, læring og betjening af de maskiner og værktøjer som anvendes og kendskab til træsorter m.m.
- Mælkebøtten Mørkøv (vuggestue/børnehave): Elever har eleverne mulighed for at prøve kræfter af som pædagogmedhjælper i vuggestue eller børnehave. Her kan arbejdsopgaverne bestå af læring og leg, kreative ideer, omsorg og trøst og hygiejneopgaver.
STU
Forberedt på fremtiden
Vi vægter struktur og rutiner højt
Vi arbejder med fire temaer gennem hele uddannelsen
- Den inkluderede borger – Vi har fokus på det sociale samvær med andre og brug af social medier.
- Livsmestring – vi træner daglige rutiner såsom madlavning, indkøb og tøjvask.
- Sundhed – vi arbejder med kost, ernæring og motion.
- Medborgerskab – vi arbejder med dig som digital borger, din privatøkonomi, politik og borgerrettigheder.
Et skoleår består af 840 timer og tilrettelægges med en kombination af skolefag og praktiske fag/ praktik på værkstederne.
Hver elev får tilknyttet sin egen kontaktperson, som man mødes med hver morgen og eftermiddag for at sikre, at dagen går som aftalt.
Ydelserne
Læs om undervisningen i detaljer samt baggrund for vurdering af behov for støtte.
STU
Kom i kontakt med STU
Åbent
Mandag til torsdag: 8.30-15
Fredag: 8-12.30
Værkstedsvej 1-3
Bygning 1, 1. sal
4293 Dianalund
STU koordinator Simone Hauge Dalby
Telefon: 2529 9030