Spring navigationen over

Behandling af Epilepsi

Behandling af epilepsi

Epilepsihospitalet er et specialiseret hospital for hele Danmark. Vi har behandlingstilbud trods sjælden og kompliceret epilepsi.

Års erfaring

127

Årlige indlæggelser

1.350

Ambulante konsultationer

6.000

Antal medarbejdere

725

Behandling af epilepsi

Den gode forberedelse

Vi har samlet en række praktiske spørgsmål og svar.

Overnatningsmuligheder

Filadelfias Patienthotel har 18 værelser. Det betyder, at patienter og pårørende har mulighed for at bo på patienthotellet helt tæt på hospitalet. Børnenes ene pårørende kan gratis vælge at overnatte enten på barnets stue eller på patienthotellet.

Transportmuligheder

Der er offentlig transport med tog og bus i gåafstand. Vi har også store parkeringspladser tæt på. Der er Clever ladestandere til elbiler ved Laboratoriet, Kolonivej 11, Dianalund.

Om patientrettigheder

Patientrettigheder er vores lovmæssige forpligtelser over for dig. Rettighederne skal sikre et optimalt forløb, når du skal undersøges og behandles.

Behandlig af epilepsi

Behandling af epilepsi

Langt de fleste mennesker med epilepsi får god gavn af medicin, som virker. Filadelfia behandler mennesker med svær epilepsi. Der er flere måder at behandle på.

Medicinsk behandling

Medicin er den mest almindelige behandling af epilepsi. 65 % bliver anfaldsfrie på første eller andet præparat.

Nervus vagus stimulator

Filadelfia behandler både børn og voksne med Nervus vagus stimulator, VNS. Det er en strømstimulator, som lægen opererer ind lige under kravebenet. Den sender med jævne mellemrum små elektroniske signaler til hjernen via vagus nerven. Signalerne kan være med til at lette, afkorte eller stoppe epilepsianfald.

Filadelfia har stor erfaring i at vurdere, om VNS kan hjælpe dig. Selve implationen foregår på Rigshospitalet eller Aarhus Universitetshospital. Alle børn med VNS følges på Filadelfia. Vi har behandlingsforløb med indstilling af stimulatoren for optimal behandling.

Sygeplejerske tjekker patient på Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund
Sygeplejerske tjekker patient på Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund

Operation

Der ligger mange timers udredning bag et kirurgisk indgreb. Det sker i et tæt tværfagligt samarbejde mellem læger, neurofysiologer, neuropsykologer, radiologer og neurokirurger. Et hold på mindst 10 specialister vurderer gennem et års tid om patienten er eget til kirurgi.
 
Det foregår i et tæt tværfagligt samarbejde mellem Rigshospitalet og Filadelfia.  

Traditionelt har kirurgisk behandling været åben kirurgi. I dag er halvdelen af operationerne invasive, det vil sige med laserkirurgi. Hvert år bliver ca. 45 opereret for epilepsi. Ca. 60 procent bliver anfaldsfrie.

Foto af professor Sándor Beniczky på kontoret på Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund
Professor Sándor Beniczky fra Epilepsihospitalet, Filadelfia er med til at udrede patienter til epilepsikirurgi

Ketogen diætbehandling

På Filadelfia tilbyder vi tre former for diætbehandling til både børn og voksne. Behandlingen begynder ambulant på Epilepsihospitalet, hvor læger undersøger patienten og har en forberedende samtale. Indlæggelse sker typisk fra mandag til fredag.

  • Klassisk Ketogen Diæt
  • MCT Diæt
  • Modiciferet Diæt.

Maden indeholder store mængder af fedt, tilstrækkeligt protein og minimal mængde af kulhydrat. Ved diæten dannes ketoner som hjernen bruger som energikilde – de hjælper med at holde anfald væk. Det er meget vigtigt at følge diæten nøje. Halvdelen af patienterne på diætbehandling har mindst 50% færre anfald.

Foto af mad under kategorien ketogen diæt på Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund
Mad under kategorien ketogen diæt på Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund

Behandling af epilepsi

Epilepsigenetik og Personlig medicin

Vi kortlægger 400 nye patienters gener hvert år

Det er nu muligt at teste hele eller dele af arvemassen for eventuelle genetiske årsager til epilepsi. Man kan nogle gange forklare, hvordan kroppen vil reagere på medicin ud fra den genetiske forandring og de fysiologiske konsekvenser. Lægerne kan dermed målrette den medicinske behandling. Personlig medicin er under konstant udvikling, og Epilepsihospitalet bruger det i stigende grad. Afdeling for Epilepsigenetik og Personlig Medicin har tilbud til både børn og voksne.

Behandling af epilepsi

Vi er eksperter

Vi tilbyder behandling til alle aldersgrupper

Med 6.000 ambulante patienter og 1.350 indlæggelser årligt har vi et stort grundlag for at give vores patienter god behandling. Vi ser mange komplekse varianter af epilepsi – og vi er i tæt dialog med patienter og pårørende om deres behov.

Kom i kontakt med Epilepsihospitalet

Telefon: 5826 4200
Email: epilepsihospitalet@filadelfia.dk

Brug digital post ved personfølsomme oplysninger. Du finder os under kategorien: Region Sjælland -> Sygehuse -> Filadelfia -> Afdeling.

Behandling af epilepsi

Seneste nyt

Se flere
Foto af unge mennesker
Podcast med unge stemmer
Se flere
This site is registered on wpml.org as a development site.