Spring navigationen over

Rehabilitering og udviklingscenter

Dagtilbud til voksne

En hverdag med mening for dig med epilepsi, erhvervet hjerneskade og komplekse fysiske og psykiske udfordringer. Vi arbejder tæt sammen med pårørende.

Antal pladser

110

Antal medarbejdere

27

Antal værksteder

5

Paragraf

§103

Paragraf

§104

Rehabilitering og udvikingscenter

Beskyttet beskæftigelse

Vores værksteder hører under §103. Arbejdsdagen og opgaverne er tilrettelagt med hensyn til evner og interesser. Medarbejderne har pædagogisk og håndværksmæssig baggrund og arbejder neopædagogisk. De er klar til at guide og støtte.
 

Monteringsværksted

På monteringsværksteder arbejder vi for eksterne firmaer. Vi laver fx ventiler til et airconditionsanlæg, som sælges i hele verden. Vi har til tider specialopgaver, som kan være opgaver for reklamefirmaer som fx at pakke te og samle/pakke reklamegaver

Det kreative Værksted

På Det kreative værksted arbejder vi med håndværk inden for brugskunst.

Vi syer på maskine og i hånden. Vi arbejder med patchwork, broderi, læder, strik, hækling, vævning. Vi genbruger fx gummi fra traktorslanger og producerer tasker. Vi laver også smykker. Tingene bliver solgt i Værkstedsbutikken.

Træværkstedet

På Træværkstedet arbejder vi med værktøjskendskab, håndtering af håndværktøj og maskiner samt produktkendskab i form af forskellige træsorter og anvendelsen heraf. Der er mulighed for kreativ udfoldelse samt mere strukturerede opgaver. Tingene bliver solgt i Værkstedsbutikken.

Værkstedsbutikken

Værkstedsbutikken sælger produkter, der hovedsageligt er produceret på vores kreative værksteder. Samtidig fungerer butikken som en hospitalskiosk, der sælger fx personlig- pleje-produkter, slik og sodavand. Vores butik er baseret på at være et §103 Værksted jf. SEL., som har tilknyttet pædagogisk personale.

Udeholdet

På Udeholdet arbejder vi efter §103 jf. SEL./ beskyttet beskæftigelse og løser opgaver inden for drift og vedligehold af bygninger, maskiner samt pleje af de grønne områder, drivhus, urtehave, brændeproduktion samt serviceopgaver for Filadelfia alt efter årstiden. 

Vi har seks høns. De er nøje udvalgt af brugerne på Udeholdet, som hver dag henter grøntrester fra køkkenet på Filadelfia og fodrer hønsene.

Rehabilitering og Udviklingscenter

Aktivitetshuset

Aktivitetshuset er vores  §104 aktivitets- og samværstilbud. Medarbejderne har pædagogisk baggrund, og det pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i neuropædagogik. Vi arbejder i læringsfællesskaber, som udvikler evner for medbestemmelse, deltagelse og inddragelse. Vi har fokus på den enkeltes kompetencer, hvor den personlige, faglige og sociale udvikling kommer i spil.  

Udeliv

I Aktivitetshuset Udeliv arbejder vi med naturens som læringsrum. Vi inddrager krop og bevægelse i vores dagligdag hvor aktiviteterne fx kunne være lange gå ture, aktivitet i hallen, vedligeholde blomsterkummer i byens butikscenter, mad over bål m.m.

Aktivitetshus Syd

I Aktivitetshuset Syd har vi fokus på det sociale fællesskab, wellness samt sang og musik. Aktiviteterne i vores dagligdag er bygget op på fælles gennemgang af dagens indehold og kunne fx bestå af wellness -stolegymnastik, manicure, mindfullness m.m.. Vi spiller brætspil, tager på ture ud af huset, og holder ønskekoncert og fællessang med musiker.

Aktivitetshus Nord

I Aktivitetshuset Nord har vi fokus på det sociale fællesskab, kommunikationsværktøjer samt sansestimuli. Aktiviteter i vores dagligdag er bygget op på daglig visuel planlægning og kunne fx bestå af ture ud af huset, socialt samvær i gruppen, samt styrkelse af motorik gennem kreative projekter og fysisk aktivitet.

Brommeparken

Bromme dagtilbud er §104 og er et tilbud for mennesker, der har brug for et mindre læringsmiljø i natur skønne omgivelser – med fokus på den enkeltes kompetencer og interesser.

Rehabilitering og Udviklingscenter

Mening i hverdagen

Du udvikler dig socialt og fagligt, så du kan leve et så selvstændigt liv som muligt. Vores medarbejderne har stærke faglige kompetencer som pædagoger, værkstedsassistenter og håndværkere. Vi arbejder tæt sammen med pårørende.

Epileptiske anfald

Vores medarbejdere er uddannet inden for epilepsi og ved nøjagtig, hvad de skal gøre, hvis en bruger får et epileptisk anfald. Ingen er alene, vi er der altid. Vi kan bryde anfald og tilkalde speciallæge fra Epilepsihospitalet, Filadelfia. Vores store erfaring og kompetencer giver frihed til at tage på udflugter og koncerter.

Venner og fællesskaber

Vi støtter op om fællesskaber og skaber gode oplevelser sammen. Humor og godt humør går hånd i hånd på Rehabilitering og Udviklingscentret. Vi har plads til hinandens forskelligheder og bakker hinanden op, så vi alle har en god dag.

Hverdagen

Som medarbejder i beskyttet beskæftigelse eller i samværstilbuddet passer vi særligt på dig og tager hensyn til dine udfordringer.  På det beskyttede værksted får du løn og har en almindelig arbejdsdag med faste mødetider og pauser.

Vores tilsynsrapport

Rehabilitering og Udviklingscenters rapport fra uanmeldt socialfagligt tilsyn af BDO.

Fil
pdf
Tilsynsrapport 2024

Kontakt os

Rehabilitering og Udviklingscenter
Værkstedsvej 1-3
4293 Dianalund

Mandag til torsdag fra kl. 8 – 16
Fredag fra kl. 8 – 13.

Telefon: 5827 1330
Sikker post: reh-udv@filadelfia.dk

Rehabilitering og udviklingscenter

Seneste nyt

Alle De unge Epilepsi Forskere Hjerneskade Laboratoriet Nyheder
Se flere
Foto af eksteriør af botilbuddet Stormly, Filadelfia i Juelsminde
Åbent hus på botilbud for unge
Foto af kommende administrerende direktør Lisbeth Nielsen
Lisbeth Nielsen bliver kommende direktør
Foto af renovering af ungdomslejlighed på botilbuddet Stormly, Filadelfia i Juelsminde
Botilbud for unge åbner i Juelsminde
Filadelfias patienthotel i Dianalund
Patienthotellet lukker midlertidigt
Et udsnit af Epilepsihospitalets, Filadelfias forskere 2024
Ny forskningsrapport fra Filadelfia
Foto af seance i træningscenter på Center for Neurorehabiltering, Filadelfia i Dianalund
Ny årsrapport fra Center for Neurorehabiltering
Foto af 175 forskere ved DICE 2024 - Filadelfias internationale konference
175 forskere i verdensklasse DICE 2024
Foto af 175 forskere ved DICE 2024 - Filadelfias internationale konference
175 forskere i verdensklasse DICE konference
Foto af apparatur til medikamentmonitorering
Udvidelse af MS instrument
Pipetteudstyr på Filadelfias Laboratorie i Dianalund
Ny analyse i form af Lurasidon
Se flere
This site is registered on wpml.org as a development site.