Spring navigationen over

Laboratoriet 1. juli 2024

Analyser af høj kvalitet og korte svartider

Laboratoriet er specialiseret inden for medikamentmonitorering og genotypning af CYP450 varianter. Laboratoriet er DANAK akkrediteret.

Antal medikamentanalyser

64

Antal CYP-analyser

6

Årsproduktion

~40.000

Oplysninger om analyser

Dokumenterne indeholder forsendelse, holdbarhed og priser for medikamentanalyser og gentest.

Bemærk, at for CYP3A4/5 kan fænotypen ‘hurtigomsætter’ kun fås ved bestilling af både CYP3A4- og CYP3A5-analyser.

Fil
Sprog
pdf
Analyser af gentest, 16. jan. 2024
Dansk
pdf
Analyser af medicin 17. juni 2024
Dansk

Laboratoriet

Vi er landsdækkende

Laboratoriet har en landsdækkende funktion inden for bestemmelse af antiepileptika og psykofarmaka i blodet samt inden for genotypebestemmelser.

Som et af få steder i landet kan vi på Filadelfias laboratorium udføre gentest og dermed undersøge, hvordan medicin virker på patienterne. Ved at analysere blodet, kan vi give svar, der kan være med til at skræddersy medicindoser til den enkelte patient, da det er individuelt, hvordan mennesker omsætter medicin, så medicinen får den bedst mulige virkning.

I kraft af avanceret udstyr, nye analysemetoder og kompetent personale kan laboratoriet levere prøvesvar i løbet af kort tid, og vi analyserer prøver fra mange hospitaler i Danmark, Grønland og Færøerne.

Laboratoriet

Blodprøver og EKG

Laboratoriet udfører blodprøvetagning og EKG på Filadelfias patienter i laboratoriets ambulatorium. Det er åbent på hverdage fra 8:30 – 13:00.

Der er ikke tidsbestilling.

Lukkedage:

Helligdage, 1. maj, tre dage før påske, dagen efter Kristi Himmelfart, uge 29-31 samt dagene mellem jul og nytår.

For spørgsmål vedrørende blodprøvetagning kontakt:

Laboratoriet

Optimal kvalitet

Laboratoriet har siden 2017 været akkrediteret af DANAK efter DS/EN ISO 15189:2013 under registreringsnummer 1038 til medicinsk undersøgelse med specialerne genetik, farmakologi samt blodprøvetagning.

Derudover deltager laboratoriet i eksterne kvalitetssikringsprogrammer for at sikre en høj standard.

Laboratoriet

Højt serviceniveau

Laboratoriet yder rådgivning om resultater.
Vi udvikler analyser på efterspørgsel, og deltager i udviklings- og forskningsprojekter.

Rådgivning

Vi rådgiver rekvirenter om vejledende terapeutiske intervaller inden for antiepileptika og psykofarmaka. Vi følger litteraturen på området om lægemiddelinteraktioner som kan hæmme eller fremme omsætningen af medicin og dermed påvirke medicinens effekt. Vi rådgiver også om den farmakologiske konsekvens af genotypebestemmelse i forhold til dosisjustering. De to kompetencefelter vil sammen eller hver for sig kunne bidrage til en optimal lægemiddelbehandling og dermed en øget patientsikkerhed.

Forskning

Vi forsker sammen med Epilepsihospitalets læger i den kliniske anvendelse af medicinmonitorering i forhold til dosisjustering og kombinationsbehandling, ligesom vi forsker i anvendelsesorienterede aspekter af genotypebestemmelser. Laboratoriet er samarbejdspartner med eksterne kunder i relation til lægemiddelprojekter vedrørende antiepileptika og psykofarmaka.

Udvikling

For at vi hele tiden kan udvikle os og tilbyde de ydelser, som vores kunder efterspørger, går vi gerne i dialog med vores kunder eller potentielle kunder. Vi hører meget gerne, hvad du synes om vores ydelser, og om du har behov for andre typer af ydelser.

Udvikling af ny viden er vigtig for os, og derfor deltager vi også gerne i forsknings- og udviklingsprojekter inden for vores kompetencefelter. Så ring eller skriv til os, hvis du har ris, ros eller ideer.

Laboratoriet

Vores historie

Laboratoriet har eksisteret siden 1927. Siden midten af 1960’erne har vi haft landsdækkende funktion for bestemmelse af antiepileptika i blodet, og fra 1980 også for bestemmelse af psykofarmaka i blodet.

I 2000 blev der etableret et molekylærbiologisk laboratorium til genotypning og udredning af patienters evne til at omsætte medikamenter via CYP2D6- og CYP2C19-enzymsystemet. Senere i 2018 blev flere CYP-analyser tilføjet repertoiret.

Herudover leverer laboratoriet almindelige hæmatologiske og klinisk biokemiske analyser til Filadelfia.

Kom i kontakt med Laboratoriet

Kolonivej 11
4293 Dianalund

Åbent
Hverdage: 8.30-14.00

Telefon: 5827 1177
Sikker post: fil-lab@filadelfia.dk

Laborartoriet

Seneste nyt

Se flere
Pipetteudstyr på Filadelfias Laboratorie i Dianalund
Ny analyse: Fenfluramin
Foto af apparatur til medikamentmonitorering
Udvidelse af MS instrument
Pipetteudstyr på Filadelfias Laboratorie i Dianalund
Ny analyse i form af Lurasidon
Foto af Magcore til brug i Laboratoriet, Filadelfia i Dianalund
Standardiseringen af genotype til fænotype fortolkningen
Se flere
This site is registered on wpml.org as a development site.