Spring navigationen over

Forsker

Marina Nikanorova

Akademiske kvalifikationer

Lektor og overlæge i neurologi Marina Nikanorova arbejder på Neuropædiatrisk Afdeling. Marina Nikanorova er uddannet læge fra Russian State Medical University, Moskva og har været ansat på Filadelfia siden 2002.

  • Publiceret mere end 100 videnskabelige artikler
  • Udgivet 7 bøger blandt andet Orphan Drugs in Epilepsy
  • 2001-2005 Medlem af redaktionen på det videnskabelige magasin Epileptic  Disorders

Marina Nikanorovas forskning

Marina Nikanorovas forskning undersøger en ny medicin med navnet NBI-827104 og dens potentielle virkning på børn med en sjælden form for epileptisk tilstand kaldet EECSWS (epileptic encephalopathy with continuous spike and wave during sleep).

EECSWS er en type epilepsi, der påvirker børn. Den har nogle fælles træk, såsom anfald, epileptisk aktivitet under søvn, tab af kognitive færdigheder og en tendens til at begynde i barndommen og forbedres før puberteten. Den mest karakteristiske ting er, at børnenes hjerneaktivitet under søvn viser kontinuerlige elektriske udbrud, der kan forstyrre søvnen og påvirke børnenes evne til at lære, huske og tale.  Der er ikke mange effektive behandlinger i øjeblikket. Marina Nikanorova tester den ny medicin, NBI-827104 for at se, om den kan hjælpe børn med EECSWS.

Forskningen omfatter et fase 2-forsøg, hvor børnene enten får medicinen eller en placebo, og både patienter og læger ved ikke, hvilken gruppe de er i dobbelblindet. Formålet med forsøget er at finde ud af, om NBI-827104 kan reducere den unormale hjerneaktivitet, der opstår under søvn hos børn med EECSWS. Marina Nikanorova evaluerer, om medicinen er sikker for børnene og tolererbar. Derudover undersøges om medicinen kan forbedre børnenes søvn, kognitive færdigheder og måle, hvor meget af medicinen, der er til stede i børnenes blod (farmakokinetik).

Forskeren håber at finde en sammenhæng mellem mængden af medicin i blodet og dens effekt på den unormale hjerneaktivitet under søvn. Det er vigtig forskning, da det kan hjælpe børn med EECSWS og deres familier ved at tilbyde en behandling, der kan forbedre deres livskvalitet.

Forskningsfelt

  • Epilepsigenetik
  • Børns epileptiske encefalopatier
  • Lægemiddelresistens.

Seneste nyt

Et udsnit af Epilepsihospitalets, Filadelfias forskere 2024
Ny forskningsrapport fra Filadelfia
Foto af 175 forskere ved DICE 2024 - Filadelfias internationale konference
175 forskere i verdensklasse DICE 2024
Foto af arrangørgruppen til DICE 2024 - international konference om epilepsi
151 tilmeldte til vores DICE konference 2024
This site is registered on wpml.org as a development site.