Spring navigationen over

Neurorehabilitering

Kurser inden for neurorehabilitering

Vi har kurser neurorehabilitering og Kinaesthetics samt videregående kurser i Affolter, FOTT og Bobath.

Neurorehabilitering

Vores tilbud

Vi har introduktion til neurorehabilitering, Kinaesthetics og videregående kurser i træningskonceptet Affolter samt FOTT og Bobath.

På kurserne undervises du af Filadelfias faglige medarbejdere såsom læger, udviklingssygeplejersker og psykologer. På træningskurserne er er oftest internationale specialister som undervisere. Vi udbyder løbende moduler målrettet psykologers specialistuddannelse.

Neurorehabilitering

Information om vores kurser

Kurserne afholdes på Filadelfia. Vi kommer dog også ud til din arbejdsplads med et skræddersyet kursus eller oplæg. Kontakt os, så hjælper vi.

Intro til neurorehabilitering – 4 dage

Et spændende introducerende kursus til social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergodterapeuter og pædagoger, som arbejder med neurorehabilitering.

Du får viden og praktiske færdigheder inden for neurorehabilitering til voksne med erhvervet hjerneskade. Du får praktiske kompetencer, som du kan anvende direkte i din egen praksis.

Bobath konceptet

Kurset henvender sig til ergo- og fysioterapeuter fra primær- og sekundærsektoren, som i det daglige behandler mennesker med skader i det centrale nervesystem. Vi anbefaler, at flere ergo- og fysioterapeuter fra samme arbejdsplads deltager – men det er ikke en forudsætning for at deltage i kurset .

Kurset giver dig viden om og færdigheder i forhold til sensomotoriske udfald hos mennesker med følger efter skade på CNS. Efter forløbet har du et indgående kendskab til målgruppens posturale og bevægelsesmæssige udfordringer, og du kan gennemføre terapeutiske tiltag i forhold til det.

Supervision er et forum, hvor udfordringer og problemer fra hverdagens arbejdsliv kan fremlægges. Supervision giver dig eller din gruppe ny inspiration og energi til at løse konkrete opgaver og dilemmaer samt forbygge udbrændthed.

Basis – Intro til neurodynamik – 2 dage

Kurset henvender sig bredt til klinisk personale, der arbejder med neurologiske patienter.

Du lærer, hvordan man vurderer mobiliteten af nervesystemet som helhed og du bliver i stand til evaluere kvaliteten af modstanden i nervesystemet, som har indflydelse på normal mobilitet, perception, muskeltonus og selektive aktive bevægelser.

Vi tager afsæt i, at du får en ide om, hvordan der kan differentieres imellem neutrale strukturer og andre strukturer, som årsagen til immobilitet, undvigende bevægelser og stillinger.

Endelig bruger vi viden om komponenter i neurodynamic-prøver til analyser og undervisning.

Kinaesthetics for sundhedspersonale, basiskursus – 5 dage

Kurset henvender sig til social- og sundhedshjælper og assistenter, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og pædagoger som arbejder med neurorehabilitering.

Du arbejder med din egen kropsbevidsthed og bliver dermed bedre til at passe på dig selv. Du arbejder med at finde og benytte patientens ressourcer, hvorved patientens funktionsevne og selvstændighed gradvist øges. Du bliver mere bevidst om, hvordan patienten selv kan hjælpe til og bliver dermed også mindre belastet i dit daglige arbejde.

Kinaesthetics for sundhedspersonale, overbygningskursus – 5 dage

Kurset er for social- og sundhedshjælpere og assistenter, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og pædagoger, der har gennemført ‘Kinaesthetics basiskursus.

På kurset arbejder du med udgangspunkt i de seks Kinaesthetics koncepter, som du har lært at kende på grundkurset. Fokus er at skabe læringssituationer for både patient og hjælper, når du støtter patienten igennem de daglige aktiviteter. Du arbejder med at øge din egen bevægelseskompetence under arbejdet med patienterne, hvorved du bliver bedre til at passe på dig selv og finde og benytte patientens ressourcer.

Du kommer et lag dybere i forståelse af teorien bag og den praktiske betydning af koncepterne.

Funktionel neuroanatomi og neurologisk sygdomslære – 2 dage

Kurset er et specialistmodul for psykologer, men der er også begrænsede pladser til andre faggrupper.

Du får viden om neurologisk sygdomslære, neuroanatomi samt viden om sammenhænge mellem hjerneprocesser og psykologiske processer jævnfør funktionel neuroanatomi.

Vi har hovedsagelig fokus på voksne, men oplæggene vil også omhandle sygdomslære hos børn og den menneskelige udvikling i et neuropsykologisk perspektiv.

Kom i kontakt med Filadelfia Uddannelse

Samtaler og konsulentopgaver

Seneste nyt

Alle De unge Epilepsi Forskere Hjerneskade Laboratoriet Nyheder
Se flere
Pipetteudstyr på Filadelfias Laboratorie i Dianalund
Ny analyse: Fenfluramin
Foto af Ena Nielsen, som er Filadelfias første STU-elev,
Første dimissionsfest for STU-elev
Foto af eksteriør af botilbuddet Stormly, Filadelfia i Juelsminde
Åbent hus på botilbud for unge
Foto af kommende administrerende direktør Lisbeth Nielsen
Lisbeth Nielsen bliver kommende direktør
Foto af renovering af ungdomslejlighed på botilbuddet Stormly, Filadelfia i Juelsminde
Botilbud for unge åbner i Juelsminde
Filadelfias patienthotel i Dianalund
Patienthotellet lukker midlertidigt
Et udsnit af Epilepsihospitalets, Filadelfias forskere 2024
Ny forskningsrapport fra Filadelfia
Foto af seance i træningscenter på Center for Neurorehabiltering, Filadelfia i Dianalund
Ny årsrapport fra Center for Neurorehabiltering
Foto af 175 forskere ved DICE 2024 - Filadelfias internationale konference
175 forskere i verdensklasse DICE 2024
Foto af 175 forskere ved DICE 2024 - Filadelfias internationale konference
175 forskere i verdensklasse DICE konference
Se flere
This site is registered on wpml.org as a development site.